Møbelrestaurering

Møbelrestaurering handler om at bevare, hvor det er muligt. Det er i praksis altid et spørgsmål om at finde en balance mellem hvor meget, der skal restaureres, og hvor lidt der er nødvendigt. Det skal naturligvis også indgå i overvejelserne om, hvorvidt møblet bliver brugt i det daglige og skal kunne tåle det daglige slid, eller det kun bliver brugt ved særlige lejligheder, som f.eks. til at gemme julepynt i.

 

Der kan gøres meget for at forhale tidspunktet for næste restaurering. Skån møblerne ved at placere det uden for almindelige gangarealer, undgå stærk sollys direkte på møblet, og helst så fjernt som muligt fra radiatore eller andre varmekilder. Vedligeholdelse af overflader er vigtigt. Der findes i handlen et utal af møbelplejemidler, og det kan derfor være svært at vælge det rigtige, men undgå plejemidler, som indeholder silikone.

 

Der er stort set ikke to opgaver som er ens. Derfor beror resultatet altid på en grundig undersøgelse af møblet, gerne sammen med kunden, for at finde frem til den rigtige restaurering og naturligvis et prisoverslag for arbejdet. Jeg har restaureret møbler stort set hele mit liv; de seneste 16 år som selvstændig. I 2008 blev jeg færdig med at bygge værksted herhjemme på Bagerstræde i Akselholm.

(Møbler indleveret til restaurering er dækket af ejerens indboforsikring så længe det er på værkstedet)

 

kontakt1

 

Intet arbejdet er så ringe, at det ikke kan udføres smukt.

Per Post


Leave a Reply